Найкрутіший у світі робот-хірург Da Vinci запрацював у Лікарні швидкої допомоги

Надрукувати

Da Vinci може надточно видаляти навіть найдрібніші пухлини. У лікаря-хірурга, який сидітиме за пультом, буде додатково ще чотири “руки”, одна з яких - камера, що транслювати тривимірне зображення із 20-кратним збільшенням. Він має ювелірну точність рухів у важкодоступних ділянках людського організму, мінімізує пошкодження тканин пацієнта через відсутність тремору рук хірурга та зменшує кількість ускладнень у післяопераційному періоді!

«Вся система складається з трьох елементів. Це консоль хірурга – робоче місце хірурга, що працює з допомогою спеціальних джойстиків та високоточних інструментів, консоль пацієнта – руки робота, які дають змогу здійснювати рухи з поворотом на 360 градусів, а також 3D-візуалізаційна система, що поєднує консолі хірурга та пацієнта», - пояснює завідувач відділення хірургії №1 Гнат Герич.

 

Ми вже виконали операцію з допомогою хірургічної роботизованої системи Da Vinci при діафрагмальній грижі. Та будемо застосовувати Da Vinci у видаленні пухлин нирок, передміхурової залози, злоякісних новоутворень товстої та прямої кишки, а також у гінекології та кардіохірургії.